Strah od stomatologa ili zubara samo je jedan u nizu prisutnih strahova kod ljudi.

Gostujući u Vikend jutru naše televizije predsjednik Komore stomatologa Republike Srpske Saša Dabić istakao je da nema bojazni ako pacijenti redovno posjećuju stomatologa ili zubara.

 

Vlada Republike Srbije obezbijedila je vakcine za 5000 osoba za imunizaciju protiv virusa Sars-Cov-2, zaposlenih u zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj, a koja će se obaviti po određenom rasporedu i na jednoj od odabranih lokacija u Republici Srbiji – Sremska Mitrovica, Beograd, Loznica.

 

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske provodi pripremne aktivnosti za vakcinaciju protiv COVID-19 u Republici Srpskoj. U skladu sa Planom vakcinacije protiv COVID-19 u Republici Srpskoj, zdravstveni radnici i ostali zaposleni u zdravstvenim ustanovama koji dolaze u kontakt sa pacijentima predstavljaju prioritet za obezbjeđivanje vakcinacije. Vakcinacija će biti dobrovoljna i besplatna. Kako bi se na vrijeme sakupili podaci o potrebama za vakcinama za provođenje vakcinacije zaposlenih u zdravstvenom sistemu, kao i o stavovima zaposlenih prema vakcinaciji protiv COVID-19, prosljeđujemo vam kratak anonimni onlajn upitnik, pripremljen od strane Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

 

Komora doktora stomatologije Republike Srpske zajedno sa Medicinskim fakultetom Univerziteta u Istočnom Sarajevu, 26.12.2020. godine organizovali su on-line webinar pod nazivom „Od prakse do nauke- kako napisati i prezentovati naučni rad“. Konferencije i kongresi predstavljaju mjesta na kojima se istraživači i kliničari okupljaju da bi pokazali najnovije rezultate, razmijenili znanja i iskustva, razgovarali i povezali se oko istraživanja.

 

Svjedoci smo kako i dentalni turizam može otići u nekom drugom neželjenom pravcu, prije svega kod onih kod kojih je novac na prvom mjestu, a ne etički i profesionalno pružena stomatološka usluga.

Spec.dr. Saša Dabić završio je Stomatološki fakultet u Banja Luci, a specijalističke studije na Stomatološkom fakultetu u Beogradu na Klinici za oralnu hirurgiju. Pohađa treću godinu doktorskih studija. Učesnik je i organizator brojnih kongresa i stručnih usavršavanja u zemlji i inostranstvu. Posjeduje dugogodišnje iskustvo na području dentalne implantologije. Licencirani je predavač renomirane austrijske firme W&H, za proizvodnju medicinske opreme, koja se koristi u implantologiji. Od 2016. do 2019. godine bio je predsjednik Udruženja stomatologa Republike Srpske.

Komora doktora stomatologije Republike Srpske je samostalna, profesionalna organizacija doktora stomatologije, osnovana 27.septembra 2003. godine. Članstvo u Komori je obavezno za doktore stomatologije koji se profesionalno bave stomatološkom djelatnošću u zdravstvenim ustanovama na teritoriji Republike Srpske. Predsjednik Komore je dr. Saša Dabić, oralni hirurg – implantolog. Pročitajte zanimljiv razgovor koji smo obavili sa doktorom Dabićem.

 

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske u narednom periodu neće odobravati prekvalifikacije i dokvalifikacije iz drugih struka u zdravstvo, već samo unutar zdravstvene struke za drugo zanimanje.
Ministarstvo je saopštilo da je od predstavnika poslodavaca primilo niz predstavki kojima se ukazuje na nedostatak profesionalnih kompetencija lica koja su završila programe obrazovanja odraslih za zanimanja u zdravstvu.

   

Program osiguravajuće zaštite zdravstvenih radnika, koji na bh. tržištu nudi UNIQA osiguranje.

U nastavku informacija namijenjena zdravstvenim radnicima, a koja se između ostalog tiče prvih isplata odštetnih zahtjeva po “Sigurnoj profesiji” po osnovu prekida rada kao posljedica pandemije koronavirusa.

 

Nakon pauze od skoro 10 godina, u septembru 2015 godine, ponovo je pokrenut bilten Komore doktora stomatologije „DentalArt KDS“.

Poslije temeljnih priprema, koje su uglavnom bile vezane za izbor ljudi koji će da rade na izradi biltena, dočekali smo kvalitetan časopis pod dirigentskom palicom prof. dr Nikole Stojanovića, kao glavnog urednika i spec. dr Saše P. Jankovića, tehničkog urednika - „omege“ ovog biltena.

 

Dana 06.05.2020. godine predsjednik Komore doktora stomatologije spec. dr Saša Dabić obavio je sastanak sa v.d. direktorom Agencije za sertifikaciju, akreditaciju i unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite Republike Srpske g. Bojanom Lukićem.

 
Ostavite svoju email adresu i primajte obavještenja iz Komore putem elektronske pošte.

Članstvo u Komori je obavezno za doktore stomatologije koji se profesionalno bave stomatološkom djelatnošću u zdravstvenim ustanovama na teritoriji Republike Srpske.