komorastomatologa.com

Dopis glavnog zdravstvenog inspektora

DA LI JE INSPEKTOR  OBAVEZAN DA NAJAVI SVOJ DOLAZAK KOD SUBJEKTA PRILIKOM OBAVLЈANЈA INSPEKCIJSKOG PREGLEDA

U vezi našeg dopisa , upućenog Republičkoj upravi za inspekcijske poslove o najavljivanju inspekcijskog pregleda zdravstvenog inspektora, dobili smo odgovor od glavnog sanitarnog inspektora g. Desimira Miljića, koji vam u cijelosti dostavljamo:

U vezi vašeg upita o najavljivanju inspekcijskog pregleda od strane zdravstvenog inspektora, obavještavamo vas o sledećem.

Svjesni smo činjenice da doktorima stomatologije  puno znači informacija o terminu obavljanja inspekcijskog nadzora, kako u isto vrijeme nebi zakazivali preglede pacijenata i mogli pripremiti potrebnu dokumentaciju i druge dokaze koji se koriste u toku inspekcijskog pregleda.

Međutim, moramo imati na umu da najavljivanje dolaska inspektora može značajno da utiče na mogućnost utvrđivanja određenih činjenica, što znači da inspektor u svakom slučaju mora procjenjivati da li će najaviti svoj dolazak ili ne.

Zdravstveni inspektori će nastojati da se najave kada god procijene da najavljivanje neće uticati  na utvrđivanje stvarnog stanja i kada to tehničke mogućnosti dozvoljavaju, što će nadamo se rezultirati obostranim zadovoljstvom i zaštitom javnog interesa kao osnovne svrhe inspekcijskog nadzora.

Glavni zdravstveni inspektor
Desimir Miljić

15. decembra 2010 godine

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *