Komorа doktora stomatologije Republike Srpske izražava najdublje saosjećanje porodici, prijateljima i saradnicima dr Dragana Balabana, stomatologa, specijalisti parodontologije i oralne medicine iz Prijedora, rođenog 14. marta 1967. u Sarajevu, koji je preminuo 6. jula 2020. godine od posljedica bolesti izazvane koronavirusom SARS-CoV-2.

 

 

 

 

 

 

Poštovani članovi Komore, 

Štaba za vanredne situacije donio je mjere o ograničavanju rada privatnih stomatoloških ambulanti do 25.05.2020.godine u vremenenskom periodu koje ne narušava trajanje policijskog časa. 

   

Poštovani članovi Komore,

Komora je u saradnji sa naša dva fakulteta, Medicinskim fakultetom, odsjek za stomatologiju iz Banja Luke i Medicinskim fakultetom, odsjek za stomatologiju iz Foče kreirala "Vodič za sprovođenje stomatoloških intervencija za vrijeme trajanja pandemije (COVID-19)", koji će vam pomoći u današnjem svakodnevnom radu u slučaju pružanja stomatoloških intervencija kod istih.

 

Vlada Republike Srpske poziva pravna lica i preduzetnike da se prijave radi izrade spiskova za dodjelu sredstava za mjesec april iz Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske shodno članu 13. i 14. Uredbe sa zakonskom snagom o poreskim mjerama za ublažavanje ekonomskih posljedica nastalih usljed bolesti COVID 19 izazvane virusom SARS-CoV-2 („Službeni glasnik Republike Srpske" broj 35/20).

 

Републички штаб за ванредне ситуације, на сједници 27.04.2020. године донио је одлуку да се мјере у Републици Српској које су раније донесене због спречавања ширења вируса корона продуже до 11. маја.

То је након сједнице Републичког штаба за ванредне ситуације рекао је Радован Вишковић, премијер Републике Српске, с тим да ће како је истакао, бити одређених корекција.

 
Raspisan javni poziv za olakšice

Grad Banja Luka pozvao je poslovne subjekte da se prijave za olakšice koje je Grad definisao kroz set ekonomskih mjera kako bi se olakšala teška situacija izazvana pojavom korona virusa. Riječ je o prvom setu mjera za ublažavanje ekonomskih posljedica, ukupne finansijske vrijednosti između osam i deset miliona KM.

 

Uredba sa zakonskom snagom o poreskim mjerama za ublažavanje ekonomskih posljedica nastalih usljed bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, objavljena je u Službenom glasniku RS, broj 35 od 10. aprila 2020. godine, a na snagu je stupila narednog dana od dana objavljivanja.

 

Poštovani članovi Komore,

kao što ste iz medija mogli čuti, načelnik Štaba za vanredne situacije gospodin Radovan Višković je izjavio da se mjere zabrane, koje su se odnosile na zatvaranje privatnih stomatoloških ambulanti produžavaju do 27.04.2020.god.

 

   
Ostavite svoju email adresu i primajte obavještenja iz Komore putem elektronske pošte.

Članstvo u Komori je obavezno za doktore stomatologije koji se profesionalno bave stomatološkom djelatnošću u zdravstvenim ustanovama na teritoriji Republike Srpske.