komorastomatologa.com

Održan 7. Međunarodni kongres stomatologa – Foča

U organizaciji Medicinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, u suorganizaciji sa Komorom doktora stomatologije RS, 27. i 28. septembra 2024. godine na Medicinskom fakultetu u Foči, uspješno je održan 7. Međunarodni kongres doktora stomatologije. Kongres se istakao visokim nivoom stručnih predavanja, koja su okupila eminentne predavače iz oblasti stomatologije.

Otvaranje Kongresa doktora stomatologije, koji je kroz ovih sedam godina postojanja postao prepoznatljiv događaj u kalendaru stomatoloških zbivanja, ne samo kod nas već i u regionu, uveličali su dekan Medicinskog fakulteta u Foči, prof. dr Dejan Bokonjić, predsjednik Naučnog odbora Kongresa prof. dr Smiljka Ciciml, predsjednik Komore doktora stomatologije Republike Srpske dr sci. Saša Dabić, te prorektor za nauku, istraživanje i razvoj Univerziteta u Istočnom Sarajevu, prof. dr Jelena Krunić, koja je ujedno i zvanično otvorila kongres.

Pored brojnih zvanica, organizator je imao čast da ugosti predstavnike 4 stomatološke komora iz regiona: Srbije, Federacije Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Kao i svake godine, Kongres je krunisan svečanom večerom gdje je, u skladu s tradicijom, nastavljeno u prijateljskoj i veseloj atmosferi.

Čestitamo organizatorima na vrhunskoj organizaciji i uspješno održanom Kongresu.