Obavještavamo vas da će se, u nastavku aktivnosti u postupku sertifikacije stomatoloških ambulanti, uz logističku pomoć Komore, organizovati predavanja iz urgentne medicine i pružanja hitne medicinske pomoći u stomatološkim ambulantama.

Voditelj ove edukacije je dr Srđana Mijatović, specijalista urgentne medicine i član tima u postupku akreditacije i sertifikacije prema standardima za domove zdravlja i u postupku implementacije ISO standarda.

 

Edukacija prati propisane sertifikacione standarde za tretman hitnih medicinskih stanja koje prolaze svi članovi stomatološkog tima (i doktori i sestre) u postupku sertifikacije (kriterijum 2.1.2 A).  

Obuka je podjeljena u 8 djelova - 4 u vidu usmene prezentacije i 4 kao praktični rad: 

1. Usmena prezentacija: Sinkopa i kolaps

2. Praktični rad: Sinkopa i kolaps

3. Usmena prezentacija: Anafilaksa

4. Praktični rad: Anafilaksa

5. Usmena prezentacija: Osnovno održavanje života

6. Praktični rad: Osnovno održavanje života

7. Usmena prezentacija: Napredno održavanje života

8. Praktični rad: Napredno održavanje života

 

Završni test 

Na kraju edukacije svaki učesnik dobija sertifikat o završenoj obuci koji važi 4 naredne godine. Kotizacija iznosi 70 KM. 

Obuka će se vršiti po regijama, o čemu će članovi Komore biti blagovremeno  obavještavani. Planirani prvi termini održavanja  su 25/26. mart za regiju Bijeljina, te 1/2. april 2017. godine za regiju Banja Luka. Preostale regije će se  uključivati u narednom periodu. 

Za sve informacije stojimo na raspolaganju.

 

Ostavite svoju email adresu i primajte obavještenja iz Komore putem elektronske pošte.

Članstvo u Komori je obavezno za doktore stomatologije koji se profesionalno bave stomatološkom djelatnošću u zdravstvenim ustanovama na teritoriji Republike Srpske.