Svečanom Skupštinom, održanom 26. novembra 2016. godine, obilježeno je petnaest godina postojanja Komore doktora stomatologije Republike Srpske. Tom prilikom, u skladu sa Praviknikom o dodjeljivanju godišnjih nagrada, uručena su priznanja doktorima stomatologije i saradnicima Komore.  Radni dio Skupštine, održan je u novim prostorijama Komore, gdje je poslužen i koktel, a dodjela godišnjih nagrada upriličena je u restoranu „President“ u Banjoj Luci.  

 

Najveće priznanje Komore - Veliki pečat, za dugogodišnji predani, stručni, pedagoški i naučni rad kojim se njeguju  tradicija i vrijednosti struke, ove godine dobio je prof dr. Slavoljub Živković, redovni profesor na  Klinici za bolesti zuba Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. 

Hipokratovo priznanje, nagrada za životno djelo, koja se dodjeljuje za vrhunske rezultate u dugogodišnjem radu, ove godine pripalo je prim. dr Ljubomiru Mediću, specijalisti stomatološke protetike  i  dr Zoranu Vujiću, uvaženom stomatologu iz Banjaluke. 

Za izuzetne rezultate postignute u oblasti naučno-istraživačke djelatnosti nagrađeni su: 

Dr sci. Mladenović Irena, specijalista stomatološke protetike; 

Doc. dr Smiljka Cicmil, specijalista parodontologije i oralne medicine; 

Doc. dr Davidović Lado, specijalista bolesti zuba i endodoncija;

Dr sci. Marija Obradović, specijalista dječije i preventivne stomatologije; 

Doc. dr Valentina Veselinović, specijalista stomatološke protetike; 

Dr sci. Nenad Tanasković, specijalista maksilofacijalne hirurgije. 

Kolegam koji su u proteklom period učestvovali u ostvarivanju ciljeva i zadataka Komore, uručena je Povelje i ove godine dobili su: dr Dubravko Šimunović, prim. dr Ivica Uzelac Pavelić, prim. dr Suzana Bastašić, dr Igor Đurić-specijalisti oralne hirirgije, prim. dr Ljuban Janković-specijalista oralne hirurgije, dr Slavko Marušić, prim. dr Tomo Manojlović-specijalista oralne hirurgije, prim. dr Vladanko Karličić-specijalista bolesti zuba i endodoncija, dr Dragan Filipović i dr Dobricia Lazić-specijalista oralne hirurgije. 

Zahvalnice su dobili: Full Dent d.o.o Banja Luka, Agencija BBDO Sarajevo, Udruženje privatnih doktora stomatologije RS, prim. dr Drago Lisica-spec. dječije i preventivne stomatologije,  dr Aida Šeremet i dr Silvana Krčić.

 

KLIKNITE I POGLEDAJTE GALERIJU FOTOGRAFIJA

https://goo.gl/photos/39apPWBZfpYKduxk7

 

Ostavite svoju email adresu i primajte obavještenja iz Komore putem elektronske pošte.

Članstvo u Komori je obavezno za doktore stomatologije koji se profesionalno bave stomatološkom djelatnošću u zdravstvenim ustanovama na teritoriji Republike Srpske.