Uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju u našoj zemlji i okruženju, ovim putem Vas obavještavamo da će se stručni skup "Aktuelnosti u stomatologiji I i II" održati preko online platforme (koncept vebinara).

Kotizacija za učesnike skupa iznosi 50 KM, a skup je bodovan sa 6 bodova.

Plaćanje kotizacije je moguće izvršiti žiralno ili u prostorijama Specijalističkog centra za stomatologiju (Zgrada Poliklinike, Studentska 5, 73 300 Foča) svakim radnim danom od 08:00-17:00 časova (ne mora lično) do 15.04.2021.

 

S obzirom na dugogodišnju tradiciju organizovanja naučnih i stručnih skupova na Medicinskom fakultetu Foča, uloženi su napori da i u ovoj godini 3. Međunarodni kongres doktora stomatologije, u on-line formatu, omogući prezentaciju rezultata najnovijih istraživanja i iskustava iz prakse.

Program Kongresa, koji obuhvata predavanja po pozivu eminentnih stručnjaka iz zemlje i inostranstva i odabrane usmene i poster prezentacije, dostupan je na on-line platformi u periodu 12-18.09.2020. godine.

 

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na „3. Međunarodni kongres doktora stomatologije“ koji će se održati 11-12. septembra 2020. godine na Medicinskom fakultetu u Foči, Republika Srpska.

Organizator kongresa je Medicinski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu u saradnji sa Komorom doktora stomatologije Republike Srpske. Cilj kongresa je da se napravi prezentacija rezultata najnovijih istraživanja, prikažu najnovija iskustva iz prakse i otvore novi putevi za integraciju različitih pristupa i terapijskih postupaka u stomatologiji.

 

Drugi Međunarodni kongres droktora stomatologije koji je održan na Medicinskom fakultetu u Foči okupio je više od 200 učesnika, iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, BiH i RS. Osam profesora održali su predavanje, a 40 predavača iz regiona prikazali su oralne i poster prezentacije na kojima su predstavili svoja lična iskustva iz prakse i razmijenili ideje.

 

Sredinom narednog mjeseca (17-19. oktobar, hotel „Mediteran“ Bečići), na programu je treći kongres Stomatološke komore Crne Gore sa međunarodnim učešćem. Tokom tri dana kongresa, biće otvoren izložba stomatološke opreme i materijala.

Rok za prijem rezimea je do 1. oktobra, do kada je potrebno uz sažetak obavezno navesti i način prezentacije (usmene ili poster prezentacije). Učešće na konresu se boduje prema pravilniku Stomatološke komore Crne Gore. Odlukom broj 91-1 od 19. avgusta 2019. godine, skup je akreditovan od strane Komisije za kontinuiranu edukaciju Stomatološke komore Crne Gore i biće bodovan:

 

Poštovani,

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na „2. Međunarodni kongres doktora stomatologije“ koji će se održati 11-12. oktobra 2019. godine na Medicinskom fakultetu u Foči, Republika Srpska. Pored predavanja po pozivu eminentnih stručnjaka iz zemlje i inostranstva, pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće prezentacijom naučnih radova i prikaza iz prakse i time obogatite program Kongresa.

 

Međunarodni kongres doktora stomatologije okupio je danas na Medicinskom fakultetu u Foči oko stotinu stomatologa iz zemalja regiona, a predavači su profesori sa stomatoloških i medicinskih fakulteta iz Beograda, Skoplja, Banjaluke i Foče.

Pomoćnik dekana Medicinskog fakulteta za odsjek stomatologije Nikola Stojanović kaže da je prethodnih osam godina u Foči održavan simpozijum, a da je ove godine ljestvica podignuta, pa je prvi put organizovan kongres na kojem je zastupljeno 47 stručnih radova.

 

 Međunarodni kongres stomatologa okupio je na fočanskom Medicinskom fakultetu brojne stručnjake iz ove oblasti iz RS, BiH, Srbije i Makedonije koji će predstaviti novine u savremenoj praksi liječenja bolesti usta i zuba i razmijeniti znanja i iskustva.

 

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić izjavio je na današnjem simpozijumu stomatologa u Bijeljini da su stomatolozi u Srpskoj dostigli evropske i svjetske standarde u svim oblastima, posebno u oblasti implantologije.

"Ova grana medicine ubrzano se razvija. Konkurentni su na tržištu, dobro razvijaju zdravstveni turizam i, kada je u pitanju stomatologija u Republici Srpskoj, na sigurnom smo putu, oralno zdravlje će biti dobro sačuvano", rekao je Bogdanić prije početka simpozijuma.

 

Poštovani,

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na „Međunarodni kongres doktora stomatologije“ koji će se održati 12-13. oktobra 2018. godine na Medicinskom fakultetu u Foči, Republika Srpska. Pored predavanja po pozivu eminentnih stručnjaka iz zemlje i inostranstva, pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće prezentacijom naučnih radova i prikaza iz prakse i time obogatite program kongresa.

 
Ostavite svoju email adresu i primajte obavještenja iz Komore putem elektronske pošte.

Članstvo u Komori je obavezno za doktore stomatologije koji se profesionalno bave stomatološkom djelatnošću u zdravstvenim ustanovama na teritoriji Republike Srpske.